Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Γιαπράκια ή Λαχανοντολμάδες

Υλικά

 
Από τη Μένια

1 λάχανο μεγάλο
1 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια χλωρά
2 πράσα
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
Λίγο σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι λάδι
1 ½ έως 2 ποτήρια ρύζι
Λίγο σκόρδο

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 μεγάλα λεμόνια


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε (πανιάζουμε) το λάχανο. Εως ότου γίνει το λάχανο φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα παραπάνω υλικά. Έπειτα παίρνουμε δύο φύλλα από το λάχανο, βάζουμε λίγη γέμιση και τα τυλίγουμε σφιχτά. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τον ένα λαχανοντολμά σφιχτά με τον άλλο, ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο. Βράζουμε μέχρι να μείνει λίγο ζουμί (σωθεί το νερό) .

Όταν κρυώσει το φαγητό ρίχνουμε από πάνω το αυγολέμονο.

*Για το αυγολέμονο: χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε τους κρόκους, το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας λίγο λίγο από το ζουμί που υπάρχει στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
free counters
2010-2015 © Καλομόδια Άρτας
Design by FThemes | Blogger Theme by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web based Project Management
Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί όργανο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλομοδίων "Η Θεοτόκος".